Samos lähenheter hyra ut under vintern. Studio att hyra sommartid.

Samos under vintern är som Sverige under hösten.

Melamfilo hyr ut studios per månad under höst och vinterperioden. Kontakta oss för priser och tillgänglighet. Priserna inkluderar el/vatten och alla studios har värme och full utrustning för 2 personer.

Fram till December har Samos skandinaviskt höstväder med många vackra soliga dagar och ett hav som ligger blankt, som vår Brittsommar. Det är ofta vindstilla och alla blommor står i full prakt ändafram till Jul. Det kan förekomma regn imellanåt men det brukar inte vara så långvarit då regnperioden infaller jan-febr. Snabt kan man sätta sig på balkongen igen för att njuta av den varma solen och en äkta Frappe. Samos har mycket att erbjuda även under denna årstid för de som vill komma från den tråkiga årstiden i Sverige och förlänga säsongen.

Vår och höst är bra tid att vandra på Samos . Juli och Augusti är alldeles för varmt men från september t.o.m. december är det vackert och lagom temperatur. Från april blommar det i bergen och det finns många olika vilda Orkider. Ginsten blommar i överallt och det ser ut som man hällt ut gul oljefärg på bergssluttningarna. Redan i mars börjar Mimosaträden att blomma och sedan följer andra träd som Persisk syren, Jacaranda träd och Acasia träd och de fjärilsliknande blommorna på Kaprisbuskarna.
På hösten råder ett lugn efter sommarens begivenheter. Badtemperaturen går naturligvis ned men det är många som fortsätter bada året runt. Nov-dec har vi ca 18 grader i havet .

Samos stad har Teater, Bio, där alla filmer sänds på orginalspråk, butiker, restauranger cafeterier med uteserveringar är öppna. Vissa Supermarkets har hemkörning av varor som tel.beställs.

Varför inte äta julskinkan på verandan/balkongen nästa gång och låta snöskyffeln stå i garaget!

 

Samos stad har ett Regions sjukhus som är välfungerande och de har t.ex. en Dialysavdelning för de som har behov av detta under sin vistelse här.